Folosirea aparatelor pentru antrenamentul bolnavilor

pat-electric

Sedentarismul este o problemă importantă a secolului 21. Oamenii uită să mai facă mișcare și preferă activitățile care le dau impresia că își vor odihni corpul (uitatul la televizor de exemplu). Însă acele 30 de minute zilnice de activitate fizică sunt recomandate tuturor oamenilor cu un scop: ele pot antrena organsimul să lupte împotriva bolilor, să dezvolte musculatura, să elimine depresia și să prevină îmbătrânirea prematură a corpului.

Mini-Trimmer-Thera-Band
Aparate pentru recuperare fizica și antrenament

Imaginați-va efectele pozitive asupra organsimului în cazul bolnavilor imobilizați la pat. Pe lângă o recuperare mai ușoară, exercițiile fizice pot reduce durerea și riscurile de a rămâne cu sechele pe o perioadă lungă de timp.

În mod normal majoritatea medicilor recomandă plimbări dese de câte 30 de minute, cel puțin 5 zile pe săptămână și de ce nu, auto-educarea. Acest lucru implică obținerea de informații despre o anumită afecțiune precum și detalii despre cele mai bune metode pentru a repara acea afecțiune. Și nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm de aparatele menite să ajute la recuperarea fizică. Ele sunt idei excelente deoarece pot antrena corpul să își recupereze mobilitatea pierdută.

Cum să îți stabilești o rutină zilnică?

În cazul bolnavilor imobilizați la pat, cel mai indicat este să discute problema cu un fizioterapeut. Acesta poate să recomande exerciții fizice personalizate pentru problemele fiecăruia. Însă indifierent de boală se recomandă o încălzire inițială utilizând aparate de antrenament pentru bolnavi (bicicletă ergometrică sau bandă de alergare). Astfel corpul se va obișnui treptat cu activitatea fizică și bolnavul va putea trece la acțiuni mai solicitante din punct de vedere fizic.

Apoi, în funcție de nevoile bolnavului se încep exerciții ce includ greutăți, create exclusiv pentru grupele de mușchi ce trebuie dezvoltate (folosind desigur aparatele special create pentru recuperarea fizică – benzi pentru antrenament, disc terapeutic, mingi de antrenament pentru mâini, placă pentru echilibru, etc.).

Cu o rutină zilnică se pot obține îmbunătățiri vizibile, reducându-se astfel invaliditatea. Mare atenție însă: dacă apar dureri musculare sau inflamații este indicată stoparea antrenamentului și consultarea medicului pentru schimbarea tipului de exerciții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

0

Your Cart