Despre îngijirea bolnavilor la domiciliu

scăriță-ridicare-bolnav

Oamenii nu se gândesc la sănătate decât atunci când au pierdut-o sau sunt pe cale să o piardă. Sănătatea este cea mai importantă deoarece ajută oamenii să mențină un stil de viață activ și de succes. Din păcate însă boală nu ține cont de statut social, vârstă sau rasă. De aceea este important să cunoaștem cât mai multe detalii despre îngrijirea bolnavilor la domiciliu.

îngrijire-bătrâni-domiciliu

Atunci când suntem pregătiți pentru un astfel de eveniment, îngrijirea celor bolnavi sau imobilizați la pat poate deveni puțin mai ușoară. În continuare vei putea descoperi câteva sfaturi ce te vor ajuta să  faci față unei astfel de situații stresante, ușurându-ți muncă ta și oferindu-i bolnavului mai mult confort.

 Ce face familia?

  1. Atunci când un membru al familiei se îmbolnăvește, toate regulile casei se schimbă. În primul rând, majoritatea acțiunilor ce trebuie luate trebuie să fie preventive. Asta înseamnă că nutriția, aportul hidric precum și monitorizarea permanentă a parametrilor fiziologici sunt pași necesari pentru menținerea unei anumite stabilități.
  2. În acest caz se recomandă o hrană bogată în vitamine, proteină și minerale, un aport de minimum 2 litri de lichide pe zi, monitorizarea atentă a tensiunii arteriale precum și a greutății sau a diurezei. Și nu în ultimul rând, cei care au în grijă un bolnav imobilizat la pat trebuie să rețină că orice semne care pot prevesti apariția unor escare trebuie tratate de urgență.
    ingrijire-medicala-domiciliu
  3. Și nu în ultimul rând, familia trebuie să îi asigure bolnavului un ambient relaxant în care să se simtă comfortabil și care să îi mărească doza de optimism.
    Ellen Lewis povestește în prefața unei cărți redactate de Thomas Sitte ce tratează problema îngrijirii paliative: “Când mama noastră era pe moarte și incapabilă să mai vorbească, noi mâncam inghețată și chips-uri. Tony cânta melodii de pe noul lui CD la chitară, eu stăteam în pat și baieții lângă mine. Vorbeam și radeam despre toate lucrurile pe care plănuiam să le facem și mama zâmbea și ridica sprâncenele. Am întrebat-o: “Așa ți-ai dorit să fie când o să mori?” și ea a incuvințat din cap.

Cel mai important aspect în tratamentul unui bolnav este menținerea unei stări psihice pozitive. Speranța poate face foarte multe pentru un bolnav iar încurajările nu fac decât să diminueze problemele și să îi ajute pe toți cei implicați în acest proces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

0

Your Cart