Bolnavii de cancer se pot trata în Ungaria

ingrijire-medicala-domiciliu

Bolnavii de cancer au o speranța că pot scăpa de boala cruntă ce îi macină. În spitalele din România, bolnavii de cancer trebuie să aștepte luni de zile pentru a beneficia de o ședință de radioterapie menită să îi ajută să își revină. De acum însă ei pot merge în Debrecen pentru a beneficia de ședințe de radioterapie într-un centru modern și civilizat.

Orașul Debrecen este localizat la 40 de kilometri de granița țării și este orașul care aduce bolnavilor de cancer o rază de lumină. În cadrul unui proiect româno-ungar realizat cu ajutorul fondurilor europene, centrul de radioterapie a fost dotat cu toate elementele necesare pentru a face față bolnavilor ce își doresc să scape de acest diagnostic nemilos.

doctor
Sursă Poză: http://pixabay.com/

Pacienții au nevoie doar de un bilet de la medicul specialist, fiind tratați gratuit (consultațiile și ședințele de radiație sunt gratuite).

Stelian Pop, medicul șef al secției de oncologie a Spitalului Județean Satu Mare a declarat pentru Știrile Protv: „În Ungaria ești primit în 3-4 zile, ți se începe tratamentul, iar aici la Cluj, cu eforturi enorme ale colegilor, deoarece stau și nopatea și aparatele lucrează, nu se poate, listele de așteptare sunt, într-adevăr, foarte lungi.

Același lucru a fost confirmat de numeroși pacienți ce nu s-au putut trata în România din diverse motive: fie aparatele erau defecte, taxele erau prea mari sau listele de așteptare erau mult prea lungi.

Această inițiativă este aplaudată de toți cei care își doresc ca lucrurile să meargă pe un făgaș normal în sistemul medical românesc. Cu perseverență, oameni care vor să schimbe ceva și să îi ajute pe semenii lor, sistemul medical din țara noastră va ajunge să semene normalității din statele vecine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

0

Your Cart