Termeni și Condiții

Termeni si conditii de cumparare de pe site-ul www.ingrijirebolnavi.ro, prin comenzi directe in mediul online sau telefonice.

1. Declinarea responsabilitatii

Site-ul www.ingrijirebolnavi.ro este proprietate societatii SC Plural Medical Concept SRL. Continutul site-ului  a fost alcatuit in colaborare stransa cu reprezentantii marcilor care se gasesc pe site. De aceea societatea nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in magazinul virtual, pozele acestora, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia societatii de catre reprezentantii fiecarei marci. Totusi s-au depus eforturi mari pentru a minimaliza toate greselile care pot aparea din editarea electronica sau manuala a informatiilor prezentate. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului fara notificare prealabila de catre producatori.
Valoarea maxima a obligatiilor societatii fata de orice client in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de Societate de la clientul respectiv.

2. Continut

www.ingrijirebolnavi.ro defineste prin „continut” toate informatiile continute in site sub forma de text, date, software, fisiere audio sau video, imagini statice.
Oferta este valabila in limita stocului disponibil.
SC
Plural Medical Concept SRL nu isi asuma responsabilitatea de buna functionare a surselor externe de continut catre care se fac trimiterile, nefiind in nici un fel implicat in gestionarea acestora.
Continutul site-ului este proprietatea SC
Plural Medical Concept SRL si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al SC Plural Medical ConceptSRL .
Orice informatie sau material trimis de catre vizitatorii si utilizatorii legali ai portalului in vederea publicarii acestora pe site vor fi de asemenea sub incidenta si protectia legislatiei in vigoare referitoare la dreptul de proprietate intelectuala.
Continutul trimis de catre vizitatorii si utilizatorii legali ai portalului pentru a putea fi publicat intra sub aceleasi restrictii ale dreptului de proprietate.
Comunicarile oricaror informatii sau date sub forma de mesaj, text, imagine, fisier audio si/sau video sau orice alt tip de material, indiferent de modalitatea de publicare sau transmitere a acestora (public sau individual), de catre orice persoana fizica si juridica, alta decat SC
Plural Medical Concept SRL  se fac pe raspunderea exclusiva a persoanei care este sursa acestor materiale, SC Plural Medical ConceptSRL nefiind in nici un fel raspunzator de continutul sau modalitatea acestor comunicari.
Utilizatorii acestui site sunt in mod expres instiintati despre interdicitia de a folosi atat site-ul cat si serviciile puse la dispozitie prin intermediul acestuia, in scopul incarcarii, descarcarii, publicarii sau transmiterii oricaror informatii al caror continut este ilegal sau contrar bunelor moravuri si ordinii publice (de exemplu : este defaimator, ofensator, amenintator, abuziv, vulgar, obscen, afecteaza dreptul la intimitate al altor persoane, indeamna la violenta sau la ura rasiala, etnica ori are un caracter intimidant).
SC
Plural Medical Concept SRL poate restrictiona dreptul vizitatorilor sau utilizatorilor legali ai site-ului in cazul in care continutul afisat de catre acestia este ilegal, defaimator, ofensator, amenintator, abuziv, vulgar, obscen, afecteaza intimitatea altei persoane, indeamna la ura rasiala, etnica sau este in alt mod ofensator, intimidant.
SC
Plural Medical Concept SRL isi rezerva dreptul de a modifica sau de a adauga noi reguli si restrictii in ceea ce priveste continutul site-ului, in orice moment.
SC
Plural Medical Concept SRL isi rezerva dreptul de a modifica sau actualiza orice serviciu sau drept de utilizare al oricarui serviciu, in orice moment fara un anunt prealabil.

3. Garantiile produselor

Produsele cumparate prin intermediul site-ului www.ingrijirebolnavi.ro beneficieaza de garantia obisnuita a fiecarui produs in parte. Astfel, fiecare produs va fi insotit de certificatul de garantie al producatorului.

4. Frauda
ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI www.ingrijirebolnavi.ro, SAU DE A AFECTA PERFORMANTELE SERVERULUI PE CARE RULEAZA SITE-UL, VA FI CONSIDERAT O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI www.ingrijirebolnavi.ro SI VA PUNE IN MISCARE CERCETAREA PENALA IMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) INCERCAT ACEST FAPT.

5. Protectia informatiilor cu caracter personal

Datele obtinute prin intermediul formularelor de comanda nu vor face obiectul vreunei tranzactii intre SC Plural Medical Concept SRL si alte companii. SC Plural Medical Concept SRL are dreptul de a utiliza informatiile cu caracter personal figurand in chestionare sau furnizate pe orice alta cale de catre clienti in scopul organizarii de activitati de marketing, reclama si publicitate in stricta conformitate cu prevederile legale referitoare la protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. SC Plural Medical Concept SRL va pastra confidentialitatea asupra acestor informatii si se obliga sa nu le divulge tertilor decat cu acordul expres al clientilor sau in situatiile in care aceasta comunicare ar fi strict necesara pentru atribuirea de premii sau alte facilitati clientilor, obtinute ca urmare a participarii acestora la diverse jocuri sau concursuri cu caracter promotional, sau alte campanii promotionale organizate de catre SC Plural Medical Concept SRL, precum si in situatiile in care, este obligat, potrivit legii, la divulgarea acestor informatii.

Conform legii 677/2001, aveti dreptul de acces gratuit ( dar nu mai mult de o data pe an) la datele dumneavoastra, printr-o cerere scrisa, datata si semnata, adresata SC Plural Medical Concept SRL la adresa de mail office@ingrijirebolnavi.ro

6DOCUMENTE CONTRACTUALE

6.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

6.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si NU reprezinta acceptarea Comenzii.

6.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda  va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii.

6.4. Este posibil ca stocul sa se modifice intre momentul plasarii comenzii si momentul acceptarii acesteia, iar din acest motiv anumite produse pot sa nu fie disponibile. Indisponibilitatea totala sau partiala va fi anuntata Cumparatorului telefonic sau pe e-mail.

6.5. Pentru erorile de pret ce tin in totalitate de sistemul tehnic, nu ne asumam raspunderea. In acest caz, ingrijirebolnavi.ro poate sa-si rezerve dreptul de a refuza onorarea comenzii si livrarea produsului, dacă eroare de pret, ce tine de sistemul tehnic, este disproportionată in raport de pretul real al produsului. In acest sens, art. 1665 alin 2 din Codul Civil precizeaza ca, vanzarea este anulabila cand pretul este intr-atat de disproportionat fata de valoarea bunului, incat este evident ca partile nu au dorit sa consimta la vanzare.

6.6.  Confirmarea de Inregistrare a Comenzii primita de catre Cumparator automat, nu creeaza obligatii contractuale si nu este o confirmare a faptului ca produsele sunt pe stoc.
Comanda plasata on-line de catre Cumparator, va fi considerata valida numai dupa confirmarea acesteia de catre Vanzator.
Validarea comenzii de catre Vanzator se face doar daca:
a. Datele de Cumparator sunt complete si corecte;
b. Produsele din comanda Cumparatorului sunt disponibile;
c. Nu exista erori in sistem care ar putea genera preturi gresite.

7. RETURNAREA PRODUSELOR

Consumatorul poate solicita returnarea produselor in urmatoarele situatii:

  • Produsele nu sunt conforme cu specificatiile din site. Daca produsele comandate se dovedesc a nu fi conforme cu specificatiile din oferta noastra, consumatorul poate solicita returnarea acestora pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul returnat sau inlocuit sunt suportate in acest caz de catre vanzator. In cazul produselor de igiena personala, returul se va accepta doar in AMBALAJUL ORIGINAL, SIGILAT, NEUTILIZAT.
  • Produse ce au fost livrate gresit. Livrarea altor produse decat cele solicitate trebuie semnalata imediat, iar consumatorul va refuza receptia. Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire, iar daca produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de vanzator. PRODUSUL SE RETURNEAZA IN AMBALAJUL ORIGINAL, SIGILAT, NEUTILIZAT.
  • Renuntarea la cumparare. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv,in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. PRODUSUL SE RETURNEAZA IN AMBALAJUL ORIGINAL, SIGILAT, NEUTILIZAT.

Clientul va putea solicita returnarea sau schimbarea produsului, in termen de 14 zile  de la data primirii coletului, fara penalitati si fara invocarea unui motiv. PRODUSUL SE RETURNEAZA IN AMBALAJUL ORIGINAL, SIGILAT, NEUTILIZAT. In cazul solicitarii unui alt produs se va achita diferenta de pret, daca produsul este mai scump. In situatia in care clientul opteaza pentru un produs mai ieftin, diferenta de pret nu se va returna. Vanzatorul va trimite produsul solicitat la schimb numai dupa ce Clientul a returnat produsul cumparat initial. Costurile de retur si de transport pentru produsul produsul returnat si cel inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de catre consummator. Rambursarea contravalorii produsului ori, dupa caz, inlocuirea acestuia, se va face in cel mult 14 de zile de la anuntarea returului, intr-un cont bancar indicat de cumparator.

Returnarea banilor ori, dupa caz, inlocuirea produselor fara penalitati si fara invocarea unui motiv, se poate efectua in urmatoarele conditii:

  • In cazul in care produsele au un sigiliu, acesta nu are voie sa fie desfacut – produsul trebuie returnat sigilat, din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena;
  • Starea aparatelor si produselor achizitionate trebuie sa fie la fel ca la achizitionarea / primirea lor, inclusiv ambalajele trebuie mentinute intact;
  • In cazul aparatelor de ingrijire personala si / sau  a produselor de igiena personala, din motive de sanatate sau de igiena,  acestea nu pot fi returnate dupa desigilare sau folosirea o singura data, Ex:  saltele antiescara, electrostimulatoare, pansamente, scutece, fotolii cu toaleta-wc, etc – conform art 16. lit. e / ordonanta 34/2014.

Aceste dispozitii se aplica conf. O.G. 34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta.

In cazul returnarii/inlocuirii produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de returnare/inlocuire sunt suportate de catre client. Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz.

In cazul in care pentru produs este emis un certificat de garantie si se constata neconformitatea in perioada de garantie, se va dispune masura reparatorie cu respectarea OG 21/1992, Legii 449/2003 si a altor dispozitii legale in vigoare.

NOTA: In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare, in ambalajul si cutia originala, cu etichetele intacte,   impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificate de garantie, instructiuni etc.).

In cazul in care produsul a fost folosit, valoarea de retur se va diminua, urmand a fi stabilita si cominucata clientului dupa verificarea produsului returnat. Amintim ca produsele de igiena personala nu se pot returna dupa desigilare.

Intentia de retur se va anunta in scris in termen de 14 zile de la primirea produsului, pe adresa de email: office@ingrijirebolnavi.ro

VA INVITAM SA VIZITATI SI URMATORUL LINK –https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO

ANPC – Telefon: 021.9551

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *